30-01

Bijzondere kastanjeboom bij De blauwe Deel

De blauwe Deel is gevestigd in het landelijke gebied van de Vijfheerenlanden en Alblasserwaard. Een gebied met veel cultuur- en natuurhistorische waarde. Ook de majestueuze kastanjeboom bij de ingang van De blauwe Deel hoort hierbij. Deze monumentale boom werd onlangs gesnoeid.

De immens grote kastanjeboom is een markant punt aan het Hoogeind en vormt een indrukwekkend en prachtig beeld voor voorbijgangers, bewoners, werknemers en natuurlijk voor bezoekers van de showroom van Art Deco Webwinkel. Volgens experts is de boom zo’n 150 à 200 jaar oud. Alleen door goede en duurzame bescherming kunnen bomen volgens de Bomenstichting zo oud worden en ons met hun verschijning verwonderen. “Volgroeide, oude bomen zijn in ons land een kostbaar bezit”, aldus de Bomenstichting. Om die reden worden grote, oude bomen beschermd door ze in het Landelijke Register van Monumentale Bomen op te nemen. De kastanjeboom van De blauwe Deel is hierin opgenomen en heeft dus monumentale waarde. Dat betekent dat de boom beschermd en goed verzorgd moet worden.

Bij de verzorging hoort eens in de zoveel tijd een snoeibeurt. Omdat dit een enorme klus is, wordt samengewerkt met de gemeente en een speciale bomenverzorger. Vorige week werd onze kastanjeboom gesnoeid en dat was spectaculair om te zien! De medewerkers gingen met touwen de boom in om de kastanjeboom goed te snoeien. Zie foto’s! Het resultaat is een prachtige, zeer netjes gekapte boom waarvan de wispelturige, kronkelende en sprookjesachtig gevormde takken nu extra goed te zien zijn. In het voorjaar zal de kastanjeboom weer grote, groene bladeren geven waarna de bladeren in de herfst in de mooiste kleuren rood, geel en oranje kleuren. En natuurlijk zorgen de kastanjes dan voor het ultieme herfstgevoel! Kom genieten van deze wondermooie kastanjeboom en breng een bezoek aan de showroom van Art Deco Webwinkel. Bekijk hier de openingstijden.

Reacties