28-06

Vakantie bij De blauwe Deel

In de maand augustus is de showroom van De blauwe Deel vanwege de vakantie niet te bezoeken. Natuurlijk blijft de webwinkel 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend en worden bestellingen geleverd zoals u gewend bent. Ook blijft De blauwe Deel bereikbaar via telefoon en e-mail van maandag t/m zaterdag tijdens kantooruren.

Nu de zomer is begonnen staat het landschap van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden in volle bloei. Wilde bloemen, groene bomen en struiken, grazende koeien en weidevogels domineren het prachtige landschap. Gezien de landelijke ligging van de historische boerderij De blauwe Deel uit 1793, is het van belang dat het karakteristieke landschap op en rondom het erf behouden blijft. De blauwe Deel is daarom nauw betrokken bij Landschapsbeheer Zuid-Holland. Het doel is zorg te dragen voor een duurzaam landschap met vanzelfsprekende aandacht voor erfgoed en biodiversiteit.

Zo zijn in de oude wagenschuur, waar nu de showroom is gevestigd, zoveel mogelijk authentieke details intact gebleven. Ook de voormalige schapenschuur uit het einde van de 17e eeuw bleef na een verbouwing tot kantoorruimte, zoveel mogelijk in de originele staat. Dit is onder meer te zien aan de oude houten balken, de stalraampjes en de gepotdekselde planken aan de buitenzijde. Daarnaast is de oude wasplaats aan de slootkant nog in originele staat.

Om de natuurlijke uitstraling van landschap rondom de boerderij te bevorderen is er bij De blauwe Deel volop ruimte voor flora en fauna. Enkele voorbeelden: een boomgaard met hoogstambomen, een monumentale kastanjeboom, linde, treurwilg, beukhaag, inheemse planten, ribes en boerenjasmijn. De vele bloemen en groene beplanting trekken veel vogels en in het voorjaar vlinders en bijen aan. In de wintermaanden worden de wilgen geknot. Van de wilgentenen worden natuurlijke hagen gemaakt. Deze versterken het natuurlijke karakter van het erf rondom De blauwe Deel.

Om het duurzame landschap te behouden is intensief onderhoud nodig. De blauwe Deel steekt daarom de handen uit de mouwen en heet u vanaf september graag weer welkom in de showroom.

p.s. 2013 is het jaar van de boerderij! Speciaal voor deze gelegenheid is onlangs Het Grote Boerderijen Boek verschenen. Het boek is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlandse boerderijen. Uiteraard is dit prachtige fotoboek online verkrijgbaar bij Landelijke Stijl Webwinkel.

Reacties